Etos Hypoallergeen lijn – Review

Eigenlijk heb ik toen ik jonger was, nooit echt problemen gehad met mijn huid op af en toe wat jeugdpuistjes na. Wel weet ik nog heel goed hoe hard ik schrok toen bleek dat ik op mijn 28e (!) last kreeg van acne. Die zag ik echt niet aankomen!

Maar goed, op aanraden van mijn zus heb ik toen een ayurvedische schoonheidsspecialiste bezocht die mij binnen vier maanden volledig van de acne af had geholpen. Ik kreeg tweewekelijks intensieve behandelingen op basis van sandelhout en neem. Ook kreeg ik gezichtsproducten mee die ik eigenlijk tot en met 2016 gebruikte. De crèmes kosten zo’n € 27,50 per pot en ik had er twee nodig. De gezichtscrème en daar overheen gebruikte ik een crème met uv-filter. Eerlijk waar, de behandelingen en bijbehorende producten hebben voor mij wonderen verricht. Toch  besloot ik op zoek te gaan naar alternatieven.

Naast het feit dat de crèmes best prijzig zijn, krijg je best veel ‘build up’ op je gezicht als je na je twee crèmes ook nog een foundation en concealer gebruikt. Vooral tussen mijn ooghoeken en neusbrug werd het dan nog al een dikke plak. Tijd voor minder zware crèmes dus en het liefst één in plaats van twee! Zelf heb ik een droge, vochtarme huid maar ik besloot deze producten toch aan te schaffen en uit te proberen in verband met mijn gevoelige huid.

Mijn huid kan niet tegen geparfumeerde producten (best gek, want gewone parfum kan ik probleemloos op doen). Toen mijn oog viel op de hypoallergene lijn van Etos, besloot ik deze daarom uit te proberen.

Ik heb de hele lijn aangeschaft bestaande uit een dag-, nacht- en oogcrème, cleansing milk, tonic en foam. De lijn is gericht op mensen met een normale, (over)gevoelige huid.

De producten hebben allemaal dezelfde verpakking: wit, met een mooi zwart cursief lettertype zoals alle producten van het Etos huismerk hebben.

Ik wil overigens benadrukken dat ik de producten met mijn eigen geld heb gekocht en eerlijk zal reviewen wat mijn bevindingen hiervan zijn.

Hieronder zet ik de voor- en nadelen van de door mij gebruikte producten op een rijtje:

Dagcrème.
Voordelen:

De crème heeft een spf, waardoor je huid beschermd is tegen de zon. Nu heb ik geen twee verschillende potten meer nodig en bovendien scheelt het zoveel in de centen! De crème kost namelijk € 5,99. Tegenover de € 27,50 die ik voor mijn vaste crème betaal, scheelt het heel wat. Het is een erg luchtige crème van een dunne substantie, wat lekker weg smeert en snel opdroogt maar nog wel een laagje achterlaat. Dat deed mijn oude crème niet, deze trok meteen in en werd droog waardoor ik mijn aparte crème met spf ook wel móest gebruiken.

Nadelen:

Ik doe de crème op in de ochtend na het douchen, zo rond 6.30 uur. Ik laat het wat intrekken en maak mij hierna op. Iedere dag rond 14.00 uur in de middag zie ik droge plekken verschijnen op mijn kin en rondom mijn mond. Dit betekent dat de crème voor mijn huid niet hydraterend genoeg is (ik heb een droge/vochtarme huid) Na verloop van tijd krijgt de crème een bepaalde geur. Eerst was de crème geurloos, hierna rook het wat eigenaardig. Ik kan de geur niet beschrijven helaas. Het doet mij het meest denken aan een combinatie tussen plastic en iets wat verlopen is. Sorry maar dit is de beste beschrijving die ik kan geven.

Nachtcrème.
Voordelen:
De nachtcrème is wat rijker en voller. Ik vind dit persoonlijk veel prettiger smeren dan de dagcrème. Het trekt niet zo heel snel in als de dagcrème en je voelt het op een aangename manier wat langer op de huid dan de dagcrème. Je kunt dus ook wel raden dat ik op gegeven moment de nachtcrème overdag ben gaan gebruiken. Ook de nachtcrème kost € 5,99 en is dus erg voordelig. Ik heb echter totaal geen irritaties of iets dergelijk ondervonden, wat aantoont dat de crème goed zal bevallen voor mensen met een (over)gevoelige huid.

Nadelen:

Je kunt het eigenlijk niet echt een nadeel noemen aangezien wij het hier over een nachtcrème hebben. Maar omdat ik deze op gegeven moment als dagcrème gebruikte, baalde ik natuurlijk dat er geen spf in zat. Ik gebruikte dan vaak mijn oude creme met uv-filter over deze crème heen. . Ik heb ook met het gebruik van deze crème totaal geen irritaties of iets dergelijks ondervonden.

Oogcrème.
Voordelen:

De oogcréme is gewoon fijn. Het voelt lekker zacht en koel aan, laat een fijn laagje op de huid achter en verder heb ik er eigenlijk niets over melden. Het is gewoon een fijne oogcrème. Van alle producten is dit het enige product dat ik niet dagelijks heb gebruikt. Dat de crème hydrateert en beschermt is waar, maar of het wallen en kraaienpootjes vermindert? Daar had ik het dagelijks voor moeten gebruiken.

Nadelen:

Geen.

Cleansing Milk / Cleansing Tonic
Voordelen.

De prijs: € 3,99 per stuk. Ze werken exact als ieder ander reinigingsproduct. De reinigingsmelk verwijdert de make up goed, en de tonic verfrist de huid lekker. Ze geven beiden geen irritaties aan de huid en hydrateren echt!

Nadelen:
Ik heb geen nadelen over deze producten ondervonden.

Cleansing Foam.
Voordelen.

Wederom de prijs: € 4,99 en ik doe er al een half jaar mee. Het is nog steeds niet op! Ik gebruik het iedere avond tijdens het douchen en sla geen dag over. Er zit nu nog een bodempje in en ik denk dat ik het daar nog wel een week of twee mee kan doen! Bovendien gebruik ik twee pompjes per keer. Hier ben ik echt heel tevreden over. De foam is lekker zacht en reinigt goed.

Nadelen:

Ik heb geen nadelen ondervonden aan dit product. Echt een aanrader!

Conclusie:

Mocht je nou op de centen willen letten en een normale) maar (over)gevoelige huid hebben, dan raad ik je echt alle producten aan. Heb je nou een droge (over)gevoelige huid, dan vind ik de dagcrème helaas net niet hydraterend genoeg. De reinigingsproducten raad ik iedereen aan!

Etos heeft ook een speciale lijn voor de droge en gevoelige huid. Ik ben van plan om deze lijn te gaan reviewen omdat dit gewoon echt specifiek gericht is op mijn huid. Wat voor huid heb jij? Lijkt het je leuk om een review van de Etos producten voor de droge en gevoelige huid te zien?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *